Yhdistys

Sukuseura vaalii Muolaan Myhkyrilästä lähtöisin olevan Seppästen ikivanha talonpoikaisuvun ja sen eri haarojen perinteitä sekä Karjalan Kannaksen muistoa.

Tehtävä
Sukuseuran tarkoituksena on koota yhteen noin vuonna 1500 syntyneen Antti Seppäsen jälkeläisiä ja selvittää hänestä periytyvien sukuhaarojen vaiheita ja historiaa, vaalia suvun perinteitä ja edistää yhteenkuuluvuuden tunnetta suvun jäsenten keskuudessa sekä tehdä sukuseura- ja sukututkimustyötä tunnetuksi ja muutenkin edistää Karjalan Kannakseen liittyvää kotiseututyötä.

Kuvaus
Sukuseuran varsinaiseksi jäseneksi voidaan hyväksyä jokainen 15 vuotta täyttänyt henkilö, joka polveutuu noin vuonna 1500 syntyneestä Antti Seppäsestä sekä jokainen henkilö, joka avioliiton kautta on liittynyt sukuun.

Sukuseuran varsinaiseksi jäseneksi voidaan hyväksyä myös muu sellainen henkilö, joka on kiinnostunut sukuseuratoiminnasta.

Yleistä taustatietoa
Sukuseurallemme nimensä antanut Antti Seppänen (ands seppen) on ensimmäinen suvun jäsen, josta löytyy kirjallinen maininta. Antti oli talollinen Muolaassa 1543-1552. Hän syntyi noin 1500 ja asui tiettävästi Punnusjärven rannalla Myhkyrilä/Saustalassa.

Vuonna 1543 Antti merkittiin Niilo Poikolaisen (Poijkulain) neljänneskuntaan ja Y. 1550 Niilo Peikolaisen (Niels peikolain, mahdollisesti sama mies kuin edellä) neljän¬neskuntaan ja Antti Ollinpojan nautakantaan. Maksoi vuosina 1550-1552 kokoveron yhdessä Olli ja Matti Kurpan sekä Lauri Jälkösen kanssa.